Memorabele 10e Jaarmarkt Mijnsheerenland

Zaterdag 16 september was het dan eindelijk zover: de 10e editie van de Jaarmarkt. Terugkijkend op meerdere fronten een memorabele dag.

De dag begon moeizaam, mede door de aanhoudende regen. Om 10.00 uur waren er de eerste bezoekers, maar het liep zeker niet storm. Deelnemers hadden extra zeilen meegenomen om zich te wapenen tegen de regen. Onderling was er zeker de gezelligheid om er een mooie dag van te maken: ‘het mag de pret niet drukken’. Het kan niet ontkend worden dat het qua weer de minst leuke editie was.

Het rad van avontuur op het Horecaplein bleef langer stilstaan bij gebrek aan lotenkopers. En dat terwijl het prijzenpakket in de wagen er niet om mocht liegen. Eigen inkoop maar met name sponsoren waren mede door de jubileumeditie gul geweest in het beschikbaar stellen van prijzen. Na de middag begon het drukker te worden en kom het rad daarna vele rondjes draaien en menig bezoeker ging met een prachtige prijs (of meerdere) huiswaarts.

De sfeer na de middag werd ook verhoogt mede door het optreden van Ben the Banjoman. De gehele middag was hij rond de kerk aanwezig om de gezelligste muziek ten gehore te brengen. Zowel de  bezoekers als de deelnemende standhouders reageerden dan ook vol lof over de aanwezigheid van Ben en zijn mobiele paard.

Vanwege de jubileumeditie was de organisatie er toe overgegaan om de landelijk bekende Clown Jopie en Tante Angelique in te huren voor een optreden. Aangezien optreden buiten door de weersvoorspellingen letterlijk in het water leken te vallen werd er nog voor aanvang van de Jaarmarkt gezocht naar een alternatieve locatie. Een clown op laten treden in een kerk? Dat had zelf Clown Jopie nog niet meegemaakt. Maar dit werd zijn eerste keer. De Laurentiuskerk werd ingericht als podium. Het werd  voor jong en oud één groot feest!! Na afloop kon de kinderen zelfs nog op de foto met Clown Jopie en Tante Angelique. Dat alles na de uitreiking van de prijzen van de Kleurwedstrijd door Clown Jopie.

En als je dan toch een podium hebt gecreëerd, waarom dit niet uitbreiden en de mogelijkheid bieden aan Lisa Lotte Dance and Events voor het verzorgen van een optreden met zes verschillende groepen. De kerk zat nog voller en terwijl de groepen elkaar afwisselen, wierpen andere bezoekers een blik op de expositie van doopjurken. Een dak van de kerk met voor ieder wat wils.

Uiteindelijk was het buiten droog geworden en kon op het Horecaplein de bekendmaking van de prijswinnaars van de Grote Loterij starten. Mooie prijzen en blije winnaars. De gewone lotenverkoop ging nog volop door. Om 16.00 uur startte het Happy Hour. Tot 17.00 uur werd het nog druk en gezellig. Het eten en drinken ging nog volop door.

Zoals al gezegd een memorabele dag met veel dankbaarheid van de organisatoren die terug kunnen kijken op een geslaagde 10e Jaarmarkt.